Έδρα

Έδρα: Σιδηρόκαστρο. Τηλ. Μητροπολίτη: 23230-22340, Γεν. Αρχ. Επίτροπου: 23230-22142, Γραφείων: 23230-24349. Fax: 23230-24349.

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Σιδηροκάστρου Μακάριος "Ο Μητροπολίτης Σύρου έχει όνειρο και όραμα"


Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, αναφέρθηκε στη δεκαετή αρχιερατεία του Μητροπολίτη Σύρου, τονίζοντας ότι «είναι δύσκολο να σκιαγραφήσει κανείς με λόγια απλά, την προσωπικότητα του Αγίου Σύρου, αλλά και το μεγάλο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια». Επίσης ο κ. Μακάριος, απαρίθμησε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της προσωπικότητας του Μητροπολίτη Δωροθέου, τονίζοντας ότι «πρώτον η αρχοντιά σας! Δεύτερον είστε αεικίνητος, είναι γνωστό ότι δεν κάθεστε ποτέ, διότι καθημερινά διακονείτε το ευσεβή λαό, από την μεγαλύτερη Εκκλησία μέχρι το μικρότερο εκκλησάκι».

«Τρίτον είστε τελειομανής! Τέταρτον είστε άριστος κήρυκας, αφού είναι γνωστό ότι διακονείτε επαξίως τον άμβωνα όπου και εάν βρεθείτε. Πέμπτον, είστε γνώστης των εκκλησιαστικών, πνευματικών, πολιτιστικών και πολιτικών θεμάτων. Έκτον, είστε καλός ιερουργός. Έβδομον, είστε καλός χειριστής των διοικητικών θεμάτων. Όγδοων, είστε καλός και γνήσιος φίλος. Ένατων, είστε ταχείς και άμεσος στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Τέλος, δέκατον εάν συνοψίσουμε όλα τα προηγούμενα είστε ένας καλός και χαρισματικός ποιμένας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος.
Κλείνοντας ο κ. Μακάριος, επεσήμανε: «Ο Άγιος Σύρου έχει όνειρο και όραμα, είστε τυχεροί που είναι ο Επίσκοπος Σας! Ο κ. Δωρόθεος είναι για εσάς ένα δώρο Θεού». Πηγή ROMFEA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνεργάτες

Αναγνώστες